Paarden fokken is bovenal egoïstisch

Steeds vaker denk ik na over de ethische vraagstukken rondom paarden. En dan niet alleen het beoefenen van de paardensport of het paardrijden op zichzelf, maar ook alles wat daarbij hoort. Hoe we paarden houden, maar ook het fokken van paarden.

Inspiratie van Grand Prix ruiter Brett Parbery

De meeste mensen die mij kennen weten dat ik in 2015 en 2016 bijna twee jaar in Australië heb gewoond en gewerkt. Van die twee jaar, heb ik ruim een jaar bij Brett Parbery gewerkt. Wanneer je daar werkzaam bent leer je natuurlijk ontzettend veel. En de grootste les die ik hieruit heb meegenomen wil ik graag met jullie delen.

paardenwelzijn

Paardenwelzijn voorop – De 10 geboden van het paard

Onze huidige sport- en recreatiepaarden zijn gedomesticeerde dieren. Dat betekent dat zij zich hebben aangepast en zichzelf deels afhankelijk hebben gemaakt van het samenleven met de mens. Echter betekent dit niet dat de fysieke en mentale natuurlijke behoeften van een paard zijn veranderd.

Werken in Australië met paarden? 5 tips!

Van januari 2015 tot en met oktober 2016 heb ik in Australië gewoond. Het grootste deel van deze tijd heb ik gewerkt op twee verschillende hippische bedrijven. A dream come true! Maar ook heel spannend natuurlijk. Want de beslissing maken om te gaan is één, het daadwerkelijk uitvoeren is een tweede.

Dressage2Learn – Haal het beste uit je paard!

Zoals jullie wellicht al op mijn website hebben gelezen heb ik mijn opleiding tot instructeur gevolgd bij de NCSAH (Neo-Classical School for the Art of Horsemanship). De NCSAH opleidingen onderscheiden zich door de verdieping in biomechanica en het functioneel gebruiken van die kennis, leerprocessen van ruiter en paard, de