INSTRUCTIE

Ik leer ruiters en eigenaren om een beter mens te zijn voor hun paard, met het fysieke en mentale welzijn als belangrijkste uitgangspunt. Zowel vanaf de grond als onder het zadel. Hierdoor is de training functioneel voor de ontwikkeling van het paard en de ruiter, waardoor er ook een plezierige samenwerking kan ontstaan. Als gevolg hiervan worden blessures en gedragsproblemen voorkomen en kunnen paard en ruiter gericht aan de gestelde doelen werken.

Het maakt niet uit welke discipline je rijdt, wat voor type paard je hebt en of je voornamelijk recreatief rijdt of een fanatieke wedstrijdruiter bent. Ik ben ervan overtuigd dat een correcte dressuurmatige basis het belangrijkste is voor elke combinatie!

Wil jij beter paardrijden:

  • vanuit de fysieke en mentale mogelijkheden van jou en jouw paard;
  • leren waarom je een bepaalde oefening rijdt en niet alleen hoe;
  • op basis van ontspanning en wederzijds vertrouwen;
  • waarbij het welzijn en plezier voorop staat?

“Wat ik vooral heb geleerd is hoeveel geduld en inzicht je in een paard nodig hebt. Mijn paard, en ook ik, hadden wat meer tijd nodig om elkaar goed te begrijpen. We hebben in een korte tijd heel veel bereikt waar ik enorm blij van word. Mijn merrie van 5 is zoveel veranderd, mentaal en fysiek. Samen en met veel hulp van Renée hebben we de basis nu goed onder de knie waardoor de rest veel makkelijker gaat.”

“Na een aantal behandelingen van de osteopaat voor mijn paard, ben ik op haar advies bij Renée terecht gekomen. Samen zijn we helemaal opnieuw begonnen met de training van mijn paard. Ze is eerlijk en duidelijk en kijkt naar het paard en ruiter, en daar past ze de training op aan. Ik vind het super fijn dat Renée contact heeft met de osteopaat om de training op de behandelingen af te stemmen. Het is heel fijn om te zien dat mijn paard er ook echt op vooruit gaat en weer lekker in haar vel zit!”

“Renée haar manier van lesgeven is heel geduldig en begripvol naar zowel paard als ruiter. Wat ik vooral geleerd heb, is me heel bewust zijn van de handelingen die ik doe en het effect wat dat heeft op mijn paard. Verder kijkt ze naar wat ruiter en paard nodig hebben en past ze daar haar aanpak op aan. Ik ben jarenlang wat angstig/voorzichtig geweest op het paard, maar zij heeft me het vertrouwen teruggegeven en daar heeft haar manier van lesgeven enorm bij geholpen!”

“Iedere les hebben we kleine concrete doelen waar we aan werken. Met duidelijke aanwijzingen vertelt ze mij hoe ik moet reageren om Kaison recht te richten, of stelling en laterale buiging aan te laten nemen. Ook is het prettig dat ze verstand heeft van het Volbloed Arabische ras en kent dus mijn type paard. Kaison en ik zijn nu een soepel team aan het vormen! Ik heb dit te danken aan de lessen van Renée. Ze staat altijd open voor vragen, is eerlijk, deskundig, positief en consequent.” 

“Renée kijkt echt wat het paard nodig heeft en past hier de trainingen op aan. Zo wordt het paard op een paardvriendelijke manier in de juiste balans gebracht en zo sterker gemaakt. Hoe dit moet gebeuren legt ze super duidelijk uit waardoor ik als ruiter haar aanwijzingen direct kan doorvoeren. Echt een aanrader dus!”

Met veel plezier heb ik de opleiding Basic Instructor Classical Dressage aan de Neo-Classical School for the Art of Horsemanship (NCSAH) gevolgd. Het doel van deze opleiding is kennis, kunde en inzichten verspreiden in de paardenwereld zodat er op een gezonde en begripvolle wijze getraind en les gegeven kan worden, waarbij het fysieke en mentale welzijn van het paard in de training en paardenhouderij centraal staat.

De NCSAH is een KNHS erkende dressuuropleiding.
Ik ben ORUN gecertificeerd instructeur.

  • Privéles 45 minuten   € 40,-
  • Privéles 60 minuten   € 50,-

Dit is exclusief eventuele reiskosten.
In Tilburg kom ik gratis op locatie en worden er dus geen reiskosten berekend.