“Zolang ik mij kan herinneren, zijn paarden mijn grote liefde.”

Geboren in Ede (1991) in een gezin zonder paardenliefhebbers, is de liefde voor paarden mij niet met de paplepel ingegoten. De eerste jaren opgroeiend in Lunteren stonden er enkele paarden in het weiland naast ons huis en werd deze liefde ook aangewakkerd door mijn tante, die mij regelmatig mee nam naar Manege de Nieuwe Heuvel om naar de paarden te kijken of in het zadel te zitten. Er was ruimte voor een pony aan huis en dus kwam al snel de eerste Shetlandpony Hillegonda.

Na de verhuizing naar Haaren (Noord-Brabant) begin 1997 was er geen plaats meer voor een pony. Toen ik 6 jaar oud was ben ik gestart met rijlessen op Manege ’t Halster in Oisterwijk, waar ik jaren zeer trouw en met veel plezier naar toe ben gegaan. Op 12-jarige leeftijd kwam mijn volgende eigen paard: Flaxman’s Oraakh. Een fantastische 10 jarige Arabische Volbloed ruin. Helaas heb ik niet lang van hem mogen genieten, want na enkele weken overleed hij aan de gevolgen van koliek.

Ik was verliefd geworden op het Arabische Volbloedpaard en enkele maanden na het overlijden van Oraakh, kwam er een nieuw paard op mijn pad. De 3 jarige merrie C.R. Soraya. Zelf beleerd onder het zadel en uiteindelijk succesvol Z1 dressuur gereden tussen de paarden. Met Soraya heb ik bijzonder veel mooie avonturen beleefd. Horse Event, Paard & Koets, Nederlandse Kampioenschappen en nog veel meer shows, wedstrijden en bosritten!

“Helaas moest ik in 2017 afscheid nemen van Soraya. Als eerbetoon is het logo van Equi-Renée gebaseerd op één van mijn favoriete foto’s van haar.”

Ondertussen had ik verschillende baantjes en stages in de hippische sector. Zo ben ik begonnen bij Assembly’s Stables van Esther Manders, waar ik vele weekenden en schoolvakanties in de stallen heb doorgebracht. Daarna volgden Drunens Ruiterhuis en SeBo Interior & Equipage.

In 2014 ronde ik mijn studie Bedrijfsmanagement MKB af met een specialisatie in Horse Business Management. Ik besloot mijn grote droom waar te gaan maken, kocht een backpack en vertrok naar Australië!

Twee jaar lang heb ik enorm genoten en ontzettend veel geleerd gedurende mijn tijd als ruiter en groom bij Wyandah Performance Horses (Wyong Creek) en bij Brett Parbery Performance Horses (Penrose). Met Brett en DP Weltmieser (Rabbit) naar Europa voor de kwalificaties voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016, was één van de vele hoogtepunten, naast alle fantastische mensen die ik heb ontmoet en de paarden die ik heb mogen trainen van zadelmak tot en met Grand Prix niveau.

Na twee prachtige jaren was het tijd om terug te gaan naar Nederland. Helaas heb ik daarna twee minder fijne ervaringen opgedaan tijdens het werken op verschillende paardenbedrijven, waardoor ik een fulltime job in de paarden vaarwel heb gezegd.

Beladen met kennis, ervaring én de overtuiging dat wij enkel het beste uit onszelf en onze paarden kunnen halen als er een harmonieuze samenwerking is, ben ik in 2019 met Equi-Renée gestart. Ik ben ORUN gecertificeerd instructeur en heb de opleiding Basic Instructor Classical Dressage aan de Neo-Classical School for the Art of Horsemanship (NCSAH) gevolgd.

Ik hoop veel paarden, ruiters en eigenaren te mogen helpen in hun ontwikkeling. Daarmee wil ik graag een bijdrage leveren aan het plezier in de omgang met paarden, de paardensport en het welzijn van onze geliefde paarden.

Relevante opleidingen

2021 PH The Academy: Performance Horsemanship (niveau 2)
2019 NCSAH: Basic Instructor Classical Dressage (ORUN)
2013 NHL Stenden Hogeschool: Horse Business Management (HBO minor)

Aanvullende cursussen en trainingen

2020 Equine Studies: Expeditie Biomechanica
2020 TRT Method
2020 Dressage2Learn: Biomechanica & Trainingsconcepten
2019 DressagePro Academy